اخبار شرکت ۴ شهریور ۱۴۰۲

در سی‌اُمین نمایشگاه فرش دستباف ایران رونمایی شد

قالی سلی از مجموعه قالی‌های امپراطور

شرکت فرش ایران ازمیان قالی‌های صفویِ موزه هنر متروپولیتن، اقدام به بازبافی یک اثر مشهور نموده و هم اکنون شاهد یکی ازبهترین آثار شرکت فرش ایران در پنجاه سال گذشته هستیم.

درسال ۱۸۷۲ میلادی، یکی از بزرگترین موزه های جهان  با نام ” موزۀ هنرِ متروپولیتن ” در منطقۀ منهتنِ شهرِ نیویورک افتتاح شد. این موزه هم اکنون با بیش از ۱۵۰ سال قدمت و گنجینه ای نزدیک به پانصد هزاراثرهنری، به عنوان بزرگترین موزه در کشور آمریکا شناخته می شود.

افتتاحیه موزه مترو پولیتن در سال ۱۸۷۸

بخش مهمی از گنجینۀ بزرگ موزۀ هنرِمتروپولیتن به بافته های شرقی اختصاص یافته و قالی های ایران درمیان آنها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

درمیان نفیس ترین قالی های کلاسیکِ شهری باف که درموزۀ هنرمتروپولیتن نگهداری می شود، قالی های صفوی ایران همچون نگینی درخشان همواره توجه بسیاری از پژوهشگران، فرش شناسان و هنرشناسان جهان را به خود جلب نموده است.

قالی کرمان قرن ۱۷

قالی کرمان قرن۱۷

قالی ایران به احتمال منتسب به تبریز

بیش از ۵۰ اثر زیبای بی نظیروکم نظیرازقالی بافی عصر صفوی دراین موزه نگهداری می شود و یکی از مشهورترین این قالی‌ها، شاهکاری بی مانند است که به نام قالی سِلی شهرت یافته است.

شرکت فرش ایران ازمیان قالی های صفویِ موزه هنرمتروپولیتن، اقدام به بازبافی یک اثرمشهورنموده   وهم اکنون شاهد یکی ازبهترین آثارشرکت فرش ایران در پنجاه سال گذشته هستیم.

این قالی درسال ۱۹۳۲ توسط برادران بِن گویات که از دلالان بزرگ و بین المللی فرش بودند درانجمن هنر آمریکا درنیویورک بفروش رسید و برادران سِلِی آن را خریداری نمودند.

ویتال بن گویات

. این قالی پُرحشمت و بی مثال سرانجام درسال ۱۹۷۸ توسط برادران سِلِی به موزۀ متروپولیتن راه یافته وبه همین دلیل با نام قالیِ سِلِی شهرت جهانی دارد.

طراحی مجدد این قالی درواحد طراحی شرکت فرش ایران طی ۴ ماه، وبافت آن با بهترین الیاف پشم و رنگرزی های استاندارد به انجام رسید .

گره نامتقارن وشیوۀ طرح و رنگ آمیزی این احتمال را به میان می اورد که قالی سِلِی بافت کاشان یا اصفهان و درکارگاهی سلطنتی بافته شده باشد. دراحیای دوباره طرح این قالی، پیکره های حیوانی حذف اما درسایر ویژگی ها، سعی درحفظ ساختارکلی نقشۀ گردید وتغییرات مختصری درشیوه رنگ آمیزی بوجود آمده است.

لچک های دایره وار، بند های ختایی وانواع کلهای شاه عباسی در کنار ترنج بزرگ و زیبای این قالی، آن را به یکی ازبهترین آثاربافته شده درکارگاه های شرکت فرش ایران مبدل نموده است.

 

پروژه بازبافی قالی های پُرشکوه صفوی با هدف بازگشت مجدد به دوران طلاییِ فرشبافی ایران، در دستورکار شرکت فرش ایران قراردارد ودرآینده نزدیک شاهد آثار دیگری خواهیم بود.



5 پاسخ
  1. عزیزه کریمی گفته:

    لطفااین کلیپ برام بفرستین کارمنداداره فنی وحرفه ای هستم مربی رشته فرش

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *