اخبار فرش ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹
مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد
اشتغال در حوزه فرش و صنایع دستی افزایش یافت
مرکز پژوهشهای مجلس در مطالعهای با همکاری مالکان واحدهای هشت صنف تأثیر شیوع کرونا بر این اصناف را بررسی کرد که نتایج نشان میدهد اشتغال در صنف فرش و صنایعدستی نسبت به پاییز سال ۱۳۹۸، پنج درصد افزایش داشته
به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی فرش ایران به نقل از ایرنا، مرکز پژوهشهای مجلس در این طرح پژوهشی هشت خوشه صنفی شامل خدمات تولیدی، فرش و صنایعدستی، تحریر و چاپ، صنایع غذایی، تولید ملزومات و خدمات ساختمان، تولید کیف و کفش، صنایع نساجی و پوشاک و نیز سایر صنایع صنفی مانند سیمپیچی، آهنگری، تولید پمپ، سوله، آلومینیوم، چوببری و مانند آن که در دسته سایر صنایع خرد قرار میگیرند بررسی کرده است. در این طرح اصناف مذکور به شش پرسش درباره میزان تولید، تعداد اشتغال، میزان فروش و قیمت تمام شده محصولات خود پاسخ داده و ارزیابی خود از تغییرات نسبت به پاییز ۱۳۹۸ و اسفند ۱۳۹۷ را بیان کردهاند.
بر پایه این گزارش بیشترین کاهش تولید نسبت به پاییز ۱۳۹۸ مربوط به صنف تحریر و چاپ بوده که افت ۲۴ درصدی را تجربه کرده و کمترین کاهش تولید نسبت به پاییز ۱۳۹۸ نیز مربوط به فرش و صنایعدستی بوده که تولیداتشان یک درصد کاهش یافته است. با این حال، میزان اشتغال در صنف فرش و صنایعدستی نسبت به پاییز سال ۱۳۹۸، پنج درصد افزایش داشته است.
در واقع، فرش و صنایعدستی تنها صنفی از این هشت خوشه بوده که در دو هفته ابتدای سال، نسبت به پاییز ۱۳۹۸ و همچنین زمستان ۱۳۹۷، افزایش اشتغال را تجربه کرده است. این افزایش اشتغال در حالی است که سایر اصناف، با کاهش میزان اشتغال نسبت به هر دو بازه زمانی یاد شده مواجه بودند. عملکرد اصناف فعال در زمینه فرش و صنایعدستی در دوران شیوع کرونا به نسبت متفاوت بوده است. صنایعدستی و فرش بهطور همزمان با افزایش اشتغال، کاهش تولید، کاهش قیمت تمامشده و کاهش فروش همراه بوده است.
پیش از این، مرکز پژوهشهای مجلس، گزارشی را در رابطه با مواجهه صنایعدستی با شیوع کرونا منتشر کرده بود. بر این اساس، بیش از ۱۴۴ هزار کارگاه فعال در صنایعدستی حدود ۴۵۰ هزار شغل رسمی را ایجاد کردهاند و در ۶ کلانشهر اصلی کشور بیش از ۲۵۰۰ فروشگاه صنایعدستی وجود دارد که نقش بسزایی در عرضه این محصولات دارند.
در بخش دیگری از این گزارش، درباره دلایل کاهش فروش محصولات این حوزه، به تعطیلی مراکز فروش و لغو بازارچههای موقت نوروزی در سال ۱۳۹۹ اشاره شده که موجب کاهش درآمد حدود ۹۰ میلیارد تومانی این حوزه بوده است. این گزارش در بخشی دیگر، به سهم قابل توجه مشاغل خانگی و نیز زنان شاغل در صنایعدستی میپردازد.
افزون بر این نکته قابل توجه در رابطه با این پیمایش، زمان برگزاری آن است. این نظرسنجی در دو هفته اول فروردینماه امسال یعنی طی تعطیلات نوروز و زمانی که بیشترین هشدارها درباره ماندن در خانه داده میشد، انجام شده است. در نتیجه میتوان گفت در صورت ادامهدار بودن استفاده از ابزار پرسشنامه برای تأثیر شیوع کرونا بر واحدهای صنفی در بازههای زمانی دیگر مانند پایان تعطیلات نوروزی و بازگشایی محتاطانه کسبوکارها، با نتایج متفاوتی روبهرو شویم که میتواند سیاستگذار را در اختصاص شیوههای حمایتی و تصمیمگیری برای جبران زیان بنگاههای اقتصادی، کاهش اشتغال، تحریک تقاضا و بازگشت اقتصاد به مسیر عادی خود هدایت کند.
کلمات کلیدی: تولید فرش کرونا مرکز پژوهشهای مجلس
منبع: ایرنا
6844 بازدید
شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
شرکت فرش ایران نماد هویت، اصالت، کیفیت و نوآوری در هنر-صنعت فرش دستباف ایران
آخرین خبرها
نمادهای اعتماد
اطلاعات تماس
نشانی: تهران، خیابان فردوسی، روبه روی خیابان نوفل لوشاتو، پلاک 357 (پارکینگ اختصاصی رایگان)
کد پستی: 1145615611
تلفن تماس: 02154637
پیامک: 100054637
ایمیل: info{@}IranCarpet.ir
ساعات بازدید: شنبه تا پنجشنبه 9:30 تا 20:30 – جمعهها 9:30 تا 18:00
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.