اخبار شرکت ۲ آذر ۱۳۹۸

پیشکسوت شرکت سهامی فرش ایران

استاد صفرعلی آسیایی چشم از جهان فرو بست

استاد صفرعلی آسیایی (۱۳۲۰ همدان – ۱۳۹۸ تهران) پیشکسوت شرکت سهامی فرش ایران و رنگرز شعبه همدان، در سن هفتاد و هشت سالگی بر اثر ایست قلبی چشم از جهان فرو بست.

انالله و انا الیه راجعون

استاد حاج صفرعلی آسیایی پیشکسوت شعبه همدان شرکت سهامی فرش ایران به دیدار حق شتافت.
استاد صفرعلی آسیایی متولد ۱۳۲۰ در همدان بود که سال ها به عنوان استادکار رنگرزی در شعبه همدان شرکت مشغول فعالیت بود. ایشان که به عنوان استاد برگزیده کشوری رشته رنگرزی سنتی نیز انتخاب شده بودند در نهایت، اول آذر ماه ۱۳۹۸ پس از سال‌ها تلاش در عرصه ترویج و توسعه هنر رنگرزی و تدریس و آموزش این رشته، در سن هفتاد و هشت سالگی بر اثر ایست قلبی چشم از جهان فرو بست.
شرکت سهامی فرش ایران درگذشت این پیشکسوت شرکت و فرش ایران را به خانواده ایشان و جامعه فرش تسلیت می گوید.
مراسم یادبودی روز چهارشنبه ۶ آذر ماه ۱۳۹۸ در مسجد الغدیر واقع در بلوار میرداماد همدان از ساعت ۱۵:۰۰ تا ۱۶:۳۰ برگزار خواهد شد.


 درباره زنده یاد استاد صفر علی آسیایی

استاد صفر علي آسيايي در سال ۱۳۲۰ در همدان ديده به جهان گشود و پس از سپري كردن دوران كودكي، تحصیلات ابتدایی را در مدرسه فرخي طی کرد و در سن ۱۰ سالگي به بازار كار پيوست و به مدت پنج سال از محضر زنده یاد استاد رجب رنگرز بهره برد. در اين پنج سال تمامي كارهاي اوليه و البته اصلي رنگرزي را آموخت و توانست با فنون آماده كردن مواد اصلي رنگرزي، كوبيدن نيل بنگال و قرمز دانه، ريختن مواد در داخل پاتيل، شستن پشم و نیز بافندگي و چله كشي آشنایی یابد.
اشتياق فراوان او به يادگيري کامل اين هنر اصيل و ناب ايراني، سبب شد كارگاه استاد رجب را ترك گفته و به محضر استاد عبدالله كه خود از مشاهير روزگار بود برسد.
زنده یاد آسیایی پنج سال نزد وی شاگردي كرد و به صورت كاملاً تخصصي به رنگرزي گیاهی پرداخت. دراين مدت هنر استاد به كمال نزديك مي شد و او تمامي كارهاي مربوط به كار را خود به تنهايي انجام مي داد.
ادر سال ۱۳۴۲ پس از انجام خدمت سربازی در شركت سهامي فرش شعبه همدان مشغول کار شد كه خود سر آغاز دوره درخشاني از خدمت رساني استاد به هنر- صنعت فرش بود.
ااستاد آسیایی برای کار در بخش رنگرزی شرکت سهامی فرش ایران ملزم به شرکت در آزمونی خاص می شود که مهارت او چشم حاضران در آزمون را خيره مي كند.
در سال ۱۳۴۴ و بعد از گذشت يكسال و نيم كار تمام وقت استاد در قسمت رنگرزخانه، مديريت شعبه همدان با ديدن تلاش بي وقفه و علاقه وافر استاد آسیایی، به او پيشنهاد مي دهد كه به تنهايي مسووليت يكي از پاتيل‌ها را برعهده گيرد كه استاد در جواب ايشان مي گويد با وجود آقايان محتشمي و سرخوش در رنگرزخانه و با توجه به مسئله كسوت و شرط رعايت ادب نمي تواند اين كار را انجام دهد. تا آنکه در سال ۱۳۴۸ استادان وقت رنگرزي شركت «آقايان سرخوش و محتشمي» بازنشسته مي شوند و استاد طبق حكمي به عنوان مسوول رنگرزخانه منصوب مي شود.
در سال ۱۳۴۹ تحت نظر استاد در هر ماه ۴ تا ۵ تن خامه رنگ مي شد كه به تدریج با تلاش استاد آسيايي و خواست مسوولان راندمان كاري به ۱۰ تن در ماه می رسد.
بعد از آن سال‌هاي دور و كار استاد در شركت سهامی فرش ایران، شعبه همدان، وی به عنوان استاد رنگرزي به دانشگاه هنرهاي زيبا تهران مي رود و به دانشجويان به صورت تئوري و عملي فنون رنگرزی را تدريس مي كند.
استاد آسيايي در نخستین دوره برگزاري نمايشگاه بزرگ فرش تهران به عنوان استاد برتر در رنگرزي گياهي و سنتي ايراني انتخاب مي شود و مفتخر به دريافت لوح تقدير از دست وزير بازرگاني مي شود.
او براي كار به كشورهاي چين، آلمان و مالزي دعوت مي شود كه عشق به سرزمين مادري به استاد اجازه نمي دهد كه از وطن خارج شده و فقط به كسب درآمد بينديشد.
استاد پس از سال‌ها كار پر مشقت و سخت از خدمت در شركت سهامي فرش ايران فارغ مي شود و به كارهاي تحقيقي خود مي پردازد.
استاد آسیایی بعد از اين دوره موفق مي شود با رنگ آميزي بيش از ۱۲۰ رنگ در طيف‌هاي كاربردي فرش بافي اصيل ايراني به افتخاري عظيم دست يابد، افتخاري كه در هيچ جا و هيچ نوشته اي درج نشد.
زنده یاد استاد آسيايي تمام تجربيات و اطلاعا تي را كه رنج فراوان در به دست آوردن آن متحمل شده است، به فرزند خود جمشيد آسيايي منقل مي كند تا شرط استمرار و جاودنگي هنر رنگرزي گياهي و سنتي را ادا كرده باشد، كه در حال حاضر فرزند استاد وارث خوبي براي اين گنجينه هنر محسوب مي شود.
گفتنی است در ۱۵ دی‌ماه ۱۳۸۶ در آیین ویژه‌ای که در محل موزه فرش ایران برگزار شد، از استاد آسیایی در کنار دیگر استادان پیشکسوت رنگرزی تقدیر شد.


روحش شاد و یادش گرامی باد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *