فرایند تولید ۲ آبان ۱۳۹۸
وقتی قالی را به دار می کشند
دار قالی
دار قالی پایهای است که تارها و پودها بر روی آن کشیده میشوند و تا پایان بافت قالی بر روی آن سوار است و بعد از اتمام بافت با قیچی زدن بر ریشههای فرش آن را از دار جدا میکنند و به اصطلاح از دار پایین میآورند.
برای شروع بافت یک قالی، بعد از آماده شدن طرح و نقش، مهمترین کار آماده کردن دار و چلهکشی آن است. دار قالی پایهای است که تارها و پودها بر روی آن کشیده میشوند و تا پایان بافت قالی بر روی آن سوار است و بعد از اتمام بافت با قیچی زدن بر ریشههای فرش آن را از دار جدا میکنند و به اصطلاح از دار پایین میآورند.
دار قالی
دارهای قالیبافی به دو گروه افقی (زمینی) و عمودی (ایستاده) تقسیم شدهاند. دار افقی ویژۀ مناطق روستایی و عشایری است و به سه شکل (چوبی، فلزی و عشایری) وجود دارند. دارهای ایستاده یا عمودی دارهایی به نامهای فارسی، ترکی یا کرمانی هستند. کل دارهای قالیبافی را در سه نوع دار خلاصه میکنند:
۱- دارهای فارسی در مناطق فارسیباف، ۲- دارهای ترکی در مناطق ترکزبان و آذربایجان، و ۳- دارهای کرمانی نیز در منطقۀ کرمان مورد استفاده قرار میگیرد.
از طرفی دارهای زمینی و ایستاده را به دو گروه ثابت و متحرک دستهبندی کردهاند. دارهایی را که قابل انتقال از مکانی به مکان دیگر هستند از نوع دارهای متحرک میدانند و دارهایی را که قابلیت نقل و انتقال ندارند و پایههای آنها در زمین فرورفته و ثابت شده است از نوع دارهای ثابتاند.
اگر دار قالی به شیوۀ ترکی چلهکشی شود، به دلیل قابلیت گردش چلهها بر روی دار، باید آنها را دار متحرک دانست و دارهایی را که به شیوۀ فارسی چلهکشی میشوند، به دلیل عدم امکان گردش چلهها بر روی دار، باید دارهای ثابت نامید.
تعدادی از اجزای دار عبارتاند از:
سردار، زیر دار، راستروها، فندک، چوب کوجی، چوب هاف، گوه
کلمات کلیدی: دار قالی فرآیند تولید فرش
منبع: کتابچه فرآیند تولید فرش دستباف
5071 بازدید
شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
شرکت فرش ایران نماد هویت، اصالت، کیفیت و نوآوری در هنر-صنعت فرش دستباف ایران
آخرین خبرها
نمادهای اعتماد
اطلاعات تماس
نشانی: تهران، خیابان فردوسی، روبه روی خیابان نوفل لوشاتو، پلاک 357 (پارکینگ اختصاصی رایگان)
کد پستی: 1145615611
تلفن تماس: 02154637
پیامک: 100054637
ایمیل: info{@}IranCarpet.ir
ساعات بازدید: شنبه تا پنجشنبه 9:30 تا 20:30 – جمعهها 9:30 تا 18:00
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.