اخبار فرش ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی

فرش دستباف مزیت صادراتی ماست

حسین مدرس خیابانی تاکید کرد که فرش دستباف از جمله صنایعی است که می‌تواند به خوبی مشکل اشتغال کشور را حل کند، چرا که سرمایه اولیه برای راه‌اندازی و اشتغال‌های مرتبط با آن در مقایسه با سایر صنایع بسیار ناچیز است.

به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی فرش ایران به نقل از خبرگزاری مهر، حسین مدرس خیابانی که در مرکز ملی فرش ایران حضور پیدا کرده بود، صادرات غیرنفتی را از جمله اولویت‌های کشور دانست و اظهار کرد: صادرات امروز توانسته اقتصاد ملی ایران را از نفت فاصله دهد و اثبات کند که اگر ضریب وابستگی بالایی به درآمدهای نفتی داشتیم امروز به‌طور قطع با چالش‌های جدی مواجه می‌شدیم. قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: وقوع اتفاقاتی همچون شیوع بیماری کرونا نشان داد دیگر نمی‌توان روی نفت حساب باز کرد.

مدرس خیابانی گفت: اصل صادرات را باید قبول کرد به نحوی که اقلام دارای مزیت صادراتی از جمله فرش دستباف را باید تقویت کرد تا بتوان درآمدهای ارزی از محل صادرات غیرنفتی را افزایش داد و این در شرایطی است که در دهه ۸۰ صادرات فرش تا دو میلیارد دلار افزایش یافته و سهم این هنر صنعت اصیل ایرانی در صادرات غیرنفتی بسیار اثرگذار بود، اما در سال ۱۳۹۷ صادرات به کمتر از ۵۰۰ میلیون دلار و در سال ۱۳۹۸ به دلیل تحریم‌ها و تغییر برخی بازارها به کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار رسیده که باید برای آن به‌صورت جدی فکری کرد. وی با تاکید بر ضرورت تشکیل منظم و مساله محور جلسات کارگروه توسعه صادرات فرش دستباف اظهار کرد: در حال حاضر کارگروه‌های منسجم با عملکرد مناسبی همچون کارگروه تنظیم بازار و کارگروه توسعه صادرات به خوبی نشان داده که این روش برای صادرات فرش هم می‌تواند الگو باشد و با حضور دستگاه‌های متولی و به‌صورت مساله محور مشکلات و چالش‌ها را طرح، بررسی و حل و فصل کرد.

وی افزود: امروز شورای فرش باید همچون ستاد تنظیم بازار با حضور پررنگ تمام دستگاه‌ها به‌صورت مرتب تشکیل جلسه دهد و در آن دستگاه‌های اثرگذاری همچون بانک مرکزی، گمرک، بیمه تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی حضور داشته باشند تا بتوان مشکلات را حل و فصل کرد. این در شرایطی است که شورای راهبردی تولید و صادرات کشور باید با دو رویکرد کشوری و استانی تلاش کند تا مسائل و مشکلات پیش روی فرش دستباف را حل کند، به این معنا که آمار دقیقی از تولید هر استان، نوع تولید فرش آن، میزان صادرات آن و مشکلات و چالش‌های پیش‌رو لحاظ شده و کار پیش رود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *