رویدادها ۱۸ تیر ۱۳۹۹

به بهانه روز ادبیات کودک و نوجوان

راویان فرش دستباف برای کودکان

۱۸ تیرماه روز ادبیات کودک و نوجوان است. نادر ابراهیمی، اب‍راه‍ی‍م‌ ح‍س‍ن‌ب‍ی‍گ‍ی و سیروس طاهباز از جمله راویان فرش دستباف برای کودکانند که هر کدام با کتاب‌هایی دریچه‌ای از فرش به روی کودکان ایران زمین گشودند.

به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی فرش ایران؛ پیشینه‌ پَندانه‌ها و قصه‌گویی در فرهنگ ایران‌شهر همدوش نگاشتن اساطیر است از این رو در بسیاری از مهمانی‌ها و شب‌نشینی‌ها به رسم سنت کهن‌سالان با بیان آنها مجلس گردانی می‌کردند. طعم گوارا و شیرینِ پندانه‌ها و قصه‌ها در دوران کودکی و نوجوانی به‌گونه‌ای در وجود آدمی نشست دارد که تا سالیان و روزگار میان سالی احساس می‌شود. از این رو در برخی از روش‌های آموزشی نگاه ویژه‌ای به قصه‌گویی وجود دارد.

گاه در برنامه‌ریزی‌های کلان، مخاطب‌سازی از دوران کودکی مورد توجه قرار می‌گیرد تا در سالیان پسین، مشتری و مخاطب آن محصول شود. حال فرش دستباف ایران که مهمترین دستآفریده فرهنگی کشورمان است در حوزه ادبیات کودک و نوجوان تنها دارای چند کتاب است! اما خوشبختانه افرادی چون نادر ابراهیمی، اب‍راه‍ی‍م‌ ح‍س‍ن‌ب‍ی‍گ‍ی و سیروس طاهباز نویسندگان برجسته کشور به این مهم پرداخته‌اند که پس از چند دهه از نگارش این کتاب‌ها همچنان مخاطب داشته و تجدید چاپ می‌شوند.


قصه گل‌های قالی

کتاب قصه گل‌های قالی نوشته نادر ابراهیمی نویسنده مشهور است که توسط انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بارها منتشر شده است. تصویرسازی و روایت کتاب قصه گل‌های قالی با هنر ایرانی همراه شده است.

داستان کتاب در جنوب ایران می‌گذرد و حال و احوال مردان ماهی‌گیر است. کتاب قصه گل‌های قالی با دختربچه و پسربچه ای همراه می‌شود که پدرشان به دریا می رود و مادرشان در این زمان قالی می‌بافد و برایشان قصه نقش‌های قالی را می‌گوید.


باغ همیشه بهار

کتاب باغ همیشه بهار نوشته سیروس طاهباز با تصویرگری پرویز محلاتی توسط انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است. این کتاب اولین بار در سال ۱۳۶۶ منتشر شد و در سال ۱۳۹۵ به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس کانون دوباره چاپ شد.

داستان این کتاب درباره فرش ایرانی است و به این می‌پردازد در کدام مناطق ایران چه طرح‌هایی رواج دارد و یک فرش ایرانی از آغاز تا پایان چه مراحلی را طی می‌کند تا به دست استفاده کننده برسد.


غنچه بر قالی

کتاب غنچه بر قالی نوشته محمدابراهیم حسن‌بیگی با تصویرگری پرویز محلاتی توسط انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است. این کتاب اولین بار در سال ۱۳۷۹ منتشر شد و در سال‌های ۱۳۸۰ و ۱۳۹۴ تجدید چاپ شد.

“غنچه بر قالی “داستانی است درباره دختری ترکمن و ماجرای بافتن قالیچه‌ای که با تمام احساس و تلاشش آن را می‌بافد” .صفورا “دخترک ترکمن، احساس می‌کند از زمانی که گل گلدان خشک شد، پدرش دچار افسردگی شده از این رو، او برای خوشحالی پدر تصمیم می‌گیرد، به‌رغم مخالفت‌های مادر، قالیچه‌ای با نقش غنچه گل سرخ ببافد .تنها مشکل، نبودن یک شاخه گل است تا الگوی بافت او شود . عاقبت، پدر یک شاخه گل برای صفورا می‌آورد و دخترک کار بافتن قالیچه را آغاز می‌کند .سرانجام صفورا با مشقات بسیار و طی گذشت شب‌ها و روزها، قالیچه‌ای با نقش گل می‌بافد و آن را به منظور سجاده به پدرش هدیه می‌کند . داستان با طرح‌های رنگی همراه شده مخاطبان آن گروه سنی “ج “هستند .


0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *