رویدادها ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

دشت‌هایی چه فراخ، کوه‌هایی چه بلند

نمایشگاه دستبافته‌های عشایری و روستایی ایران

یاسر امین محبوب، طراح و پژوهشگر فرش دستباف، با گردآوری گزیده‌ای از دستبافته‌های کم‌یاب عشایری و روستایی، بخشی از میراث ناشناخته اقوام ایران را در موزه فرش به نمایش گذاشته است.

موزه فرش ایران این روزها با نمایشگاهی به نام مجموعه دستبافته‌های عشایری و روستایی ایران، میزبان آثار یاسر امین محبوب است. یاسر امین محبوب متولد اسفند ۱۳۶۲ در خراسان، با سابقه‌ای علمی در طراحی و مدیریت فرش دستباف، فعالیت حرفه‌ای خود را از سال‌های ابتدایی تحصیل آغاز کرده است. وی با تمرکز بر دستبافته‌های عشایری و نقوش انتزاعی، دو برند مستقل در این حوزه بنیان نهاده است.

  • زروان: برندی هنری با نگاهی معاصر به طراحی فرش دستباف که هدف آن ایجاد پیوند میان سنت و زندگی امروز است. زروان فرش را به‌عنوان اثری زنده و فرهنگی بازتعریف می‌کند.
  • امین محبوب: برندی پژوهش‌محور در زمینه گردآوری و احیای دستبافته‌های ایرانی با تمرکز بر آثار عشایری و روستایی. این برند با هدف حفظ اصالت و مستندسازی میراث فرهنگی ایران فعالیت می‌کند.

بیانیه هنرمند:

از همان سال‌های نه چندان دور که چشم و دستم با شگفتی طرح و رنگ در دست بافته‌های عشایر و روستاییان ایران آشنا شد، بر آن شدم تا در حد توان به جمع‌آوری چنین بافته‌هایی بپردازم.
بزودی دریافتم، این گروه از بافته‌ها برآمده از سنتی کهن‌اند و با گذشت زمان اضمحلال تدریجی آن را با تمام وجود احساس کردم. دستبافته‌هایی که جز با شناخت زوایای مختلف سنت، فرهنگ و تاریخ، نمی‌توان آن را درک کرد. متأسفانه این هنر-سنت، در طول اعصار به دلایل مختلف اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی، جایگاه ارزشمند خود را در میان اقوام و توده‌های مردم ایران از دست داده است.
چنین بود که عاشقانه به آن شدم تا با بافته‌های کم‌یافت و حتی نایافت اقوام ایران پهناور را گردآوری و شایسته به نمایش گذارم؛ شاید برگ‌هایی از اندیشه‌ی پررمز و راز زنان چادرنشین و روستانشین برای آیندگان ثبت گردد.


  • هنرمند: یاسر امین محبوب @aminmahboob_unique
  • به اهتمام: تورج ژوله
  • محل برگزاری: تهران، تقاطع خیابان دکتر فاطمی و کارگر شمالی، موزه فرش ایران
  • زمان برگزاری: ۲ تا ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴
  • ساعت بازدید: ۹:۰۰ تا ۱۶:۰۰
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *