اخبار فرش ۵ فروردین ۱۴۰۴

بازگشت همه به سوی اوست.

دکتر سیاوش آزادی دار فانی را وداع گفت

دکتر سیاوش آزادی، پژوهشگر برجسته فرش جهان و کلکسیونر سرشناس، در آخرین روز سال ۱۴۰۳ در شهر هامبورگ آلمان، پس از یک دوره طولانی بیماری و به دلیل کهولت سن، دار فانی را وداع گفت.

با نهایت تأثر و تأسف، دکتر سیاوش آزادی، از سرشناس‌ترین پژوهشگران و کلکسیونرهای فرش در جهان، در تاریخ ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ در هامبورگ آلمان، پس از یک دوره طولانی بیماری و کهولت سن، دار فانی را وداع گفت.
سیاوش آزادی (Siawosch Ulrich Azadi) از پیشگامان مطالعات علمی فرش بود که بیش از پنج دهه از عمر خود را صرف تحقیق، تجارت و گردآوری دانش تجربی در این حوزه کرد. وی که در تهران متولد شده بود، پس از پایان تحصیلات متوسطه به آلمان مهاجرت کرد و در هامبورگ به تحصیل پرداخت. در سال ۱۹۶۶ گالری آزادی را تأسیس کرد و با سفرهای متعدد به مشرق زمین، به تصحیح اشتباهات رایج در شناخت و مستندسازی قالی‌های شرقی پرداخت.

دکتر سیاوش آزادی فرش شناس برجسته چشم از جهان فرو بست1
علاقه و توجه او به فرش، که از پدر کلکسیونر خود به ارث برده بود، منجر به تحقیقات گسترده‌ای در زمینه نقوش، رنگ‌ها و مواد اولیه فرش‌های شرقی شد. آزادی همواره بر این باور بود که شناخت فرش باید از تحلیل ساختاری طرح، رنگ و مواد اولیه آغاز شود. او با بیش از ۱۰۰ مقاله علمی، چندین کتاب تخصصی و نمایشگاه‌های متعدد، سهم بسزایی در گسترش دانش فرش‌شناسی داشت. از مهم‌ترین آثار او می‌توان به کاتالوگ افتتاحیه موزه فرش تهران (۱۳۵۶) و کاتالوگ «مثل گل‌های بیابان» برای موزه قوم‌شناسی هامبورگ (۱۹۹۳) اشاره کرد.

دکتر سیاوش آزادی فرش شناس برجسته چشم از جهان فرو بست2

نشست پ‍ژوهشگران فرش ايران در حاشيه برگزاری بيست و سومين نمايشگاه فرش دستباف؛ ۱۳۹۳

در سال‌های اخیر، آزادی به دلیل بیماری آلزایمر از فعالیت‌های علمی کناره‌گیری کرده و دوران پایانی عمر خود را در خانه سپری کرد.

شرکت فرش ایران درگذشت این پژوهشگر ارزشمند را به جامعه هنری و فرش‌شناسی جهان تسلیت می‌گوید.
روحشان شاد و یادشان گرامی باد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *