مالکان فرشها برای عرضه فرش به حراج ضروری است به موارد زیر توجه کنند:
۱) همه فرشهای عرضه شده باید دستباف باشد
۲)از نظر شرکت فرش، ارائه کننده فرش به عنوان مالک فرش شناخته خواهد شد و مسئولیت هر نوع ادعای مالکیت از سوی شخص یا اشخاص دیگری به عهده ارائه کننده فرش است و مسئولیتی متوجه شرکت فرش نیست.
۳)ارزیابی فرشها فقط به صورت حضوری توسط کارشناسان شرکت فرش انجام میشود
۴)قیمت گذاری فرشها فقط توسط کارشناسان شرکت فرش انجام میشود و این قیمت گذاری پس از تایید مالک فرش مورد تایید حراج به عنوان قیمت پایه است و سایر قیمتگذاریها و ارزیابیها ملاک عمل حراج نیست.
۵)قیمت کارشناسی اعلام شده به عنوان قیمت پایه (حداقل قیمت ممکن) است و به عنوان قیمت نهایی فرش نیست.
۶)مالک فرش باید به صورت کتبی نتیجه ارزیابی و قیمت پایه را تایید کند تا فرش امکان عرضه در سالن حراج را داشته باشد.
تبصره: در صورتی که فرش به صورت غیر حضوری ارسال شود، تصویر فرم قیمت کارشناسی برای مالک فرش از طریق ایمیل (irancarpetc@gmail.com) یا پیام رسان واتساپ با شماره ۰۹۱۲۱۲۱۲۷۰۰ برای مالک فرش ارسال میشود و مالک فرش ضمن بررسی و تایید تصویر فرم کارشناسی، قیمت را با امضا و تاریخ از روشهای ذکر شده برای شرکت فرش ارسال میکند و این تاییدیه به منزله تایید قیمت کارشناسی و تمامی مفاد این آیین نامه است.
۷)در فرم تایید قیمتِ پایه مالک فرش اطلاعات حساب برای انجام تسویه حساب را ثبت میکند و انجام تسویه حساب صرفا به آن شماره حساب انجام خواهد شد.
تبصره: در مواردی که مالک فرش، به صورت غیرحضوری فرش را ارسال میکند میتواند اطلاعات حساب را به روشی که در «بند ۶ امور اجرایی مربوط به مالکان فرش» توضیح داده شد، برای شرکت فرش ارسال کند.
۸)در صورتی که قیمت پایه اعلامی مورد تایید مالک فرش نباشد فرش به سالن حراج عرضه نخواهد شد و شرکت فرش این حق را از خود سلب میکند.
۹)هزینه حمل و نقل فرشها به سالن حراج به عهده مالک فرش است.
۱۰)در صورتی که مالک فرش قیمت پایه اعلامی از سوی کارشناسان شرکت فرش را تایید کند پس از برگزاری حراج حق اعتراض در مورد قیمت فروخته شده را از خود سلب میکند.
۱۱)فرش پس از عرضه در حراج حضوری و اینترنتی مطابق الگوی زیر و بسته به قیمت پایه اصطلاحاً چوب میخورد تا به بالاترین پیشنهاد فروخته شود.
از ۱ میلیون تا ۱۰ میلیون تومان: هر چوب ۲۰۰ هزار تومان
از ۱۰ میلیون تا ۲۰ میلیون تومان: هر چوب ۵۰۰ هزار تومان
از ۲۰ میلیون تا ۳۹ میلیون تومان: هر چوب ۱ میلیون تومان
از ۴۰ میلیون تا ۷۹ میلیون تومان: هر چوب ۲ میلیون تومان
۸۰ میلیون به بالا: هر چوب ۵ میلیون تومان
تبصره: الگوی عرضه فرش در حراج هر سال در صورت ضرورت بازبینی و ضمن ابلاغ به مدیر حراج در این آیین نامه اصلاح میشود.
۱۲)فرش عرضه شده در حراج به بالاترین پیشنهاد از قیمت پایه فروخته خواهد شد.
۱۳)کارمزد شرکت فرش ۱۰ درصد از قیمت نهایی فرش فروخته شده است.
۱۴)شرکت فرش پس از تسویه حسابِ خریدار حداکثر پس از ۷ روز کاری مبلغ فروخته شده را با کسر ۱۰ درصد کارمزد به شماره حساب اعلامی مالک فرش واریز میکند.
۱۵)در حراج حضوری شرکت فرش ملزم به ارائه علنی فرش در سالن حراج است و مجاز به فروش فرش جز حراج حضوری مگر با موافقت کتبی مالک فرش نیست.
۱۶)در حراج اینترنتی شرکت فرش ملزم به ارائه عمومی فرش در پلتفرم تعریف شده است و مجاز به فروش فرش جز ارائه عمومی در پلتفرم اعلام شده مگر با موافقت کتبی مالک فرش نیست.
۱۷)مالک فرش باید در زمان تایید فرم ارزیابی یکی از انواع عرضه فرش در حراج (حضوری یا اینترنتی) را مشخص کند.
۱۸)در صورتی که خریدار فرش در حراج از خرید خود انصراف دهد شرکت فرش با هماهنگی مالک فرش نسبت به عرضه مجدد آن در حراج یا استرداد فرش تصمیم گیری میکند.
۱۹)مالک فرش در زمان عرضه فرش در سالن حراج نمیتواند روی فرش خودش پیشنهاد قیمت کند.
۲۰)انصراف از عرضه فرش در سالن حراج توسط مالک فرش تا قبل از عرضه در سالن حراج حضوری امکان پذیر خواهد بود.
۲۱)در حراج اینترنتی تا قبل از انجام عکاسی از فرش مالک میتواند از عرضه فرش انصراف دهد و پس از عکاسی در صورت انصراف ۱۰ درصد قیمت پایه فرش به عنوان جریمه از مالک اخذ میشود و پس از آن امکان ترخیص فرش را خواهد داشت.
۲۲)قیمت کارشناسی فرشهایی که در هر نوبت از حراج عرضه میشود نباید کمتر از ۱۰ میلیون ریال باشد.